LES VACANCES I LA SALUT MENTAL

Vivim cada dia en un món més accelerat. L’estrès, ansietat i la depressió són trastorns que cada vegada afecten més a la nostra societat. La feina és un dels elements que incrementen aquestes emocions negatives, per tant, és important fer una pausa.

El període de vacances és fonamental per a cuidar el nostre salut mental, ja que ens permet desconnectar de la nostra vida quotidiana. Però aquest fet pot tornar-se contraproduent i afectar a el nostre salut, en trencar completament la rutina. És per això que és recomanable seguir unes directrius per aprofitar al cent per cent de forma positiva les vacances.

Encara que les vacances serveixin per gaudir, no hem de perdre els hàbits saludables. Una dieta sana i rica en aliments mediterranis, equilibrada en nutrients i amb cinc ingestes diàries, afavoreixen al cervell i en el nostre ben estar general.


L’exercici és un altre element que no podem perdre durant les vacances, ja que és crucial per la salut mental. No és recomanable passar moltes hores al sofà davant la televisió. Només amb 20 o 30 minuts al dia obtindrem resultats positius. A més a més sent estiu podem optar per esports diferents.

Les vacances són el nostre temps lliure, el podem aprofitar fruint de la natura i l’aire lliure, sigui platja o muntanya. És una temporada per connectar amb allò que sempre somiem i deixar de banda l’estrès de la ciutat i la feina. Això ens portarà a relaxar el nostre cos i el nostre ment. Buscar maneres per calmar l’estrès i dedicar-nos temps a un mateix són exercicis que es pot fer durant les vacances. Potser és el moment de començar ioga o descarregar-se una App de mindfulness.

Però per gaudir de les vacances i d’una bona salut mental és ser agraït del moment que estem vivint. No val atabalar-se pensant en totes les coses que es volen fer durant les vacances. Hem de fruir el moment i el que estem fent.

Així que Carpe Diem i bones vacances!

Protegeix-te dels refredats

Protegeix-te dels refredats

Els refredats són una de les primeres conseqüències dels canvis de temperatura que patim en canviar d'estació. Per tant, és comú que en aquesta època de l'any la població presenti símptomes com mocs, tos i esternuts.Encara que les persones es poden recuperar entre els...

read more
Estar embarassada durant l’estiu

Estar embarassada durant l’estiu

Portem un estiu amb temperatures elevades i diverses onades de calor. I per les embarassades segur que no és fàcil suportar aquesta època de l'any. És per això que avui donarem consells perquè la recta final de l'embaràs sigui més fàcil durant els mesos de calor. Està...

read more

10 Recomanacions per combatre la calor

Durant l'estiu les temperatures augmenten de manera dràstica, sobretot durant el mes de juliol. Això pot afectar la nostra vida quotidiana i a la nostra salut. És per això que hem d'estar alerta per evitar deshidratacions i cops de calor. Aquests poden ocórrer tant...

read more
Qué hauria d’incloure la teva llista de la compra?

Qué hauria d’incloure la teva llista de la compra?

Gener, mes de tornada a la rutina, als bons propòsits. Aquí et donem uns tips de qué hauria d'incloure la teva llista de la compra per poder fer possible la tornada als bons hàbits. Recorda que si tenim bones opcions a casa, menjar bé és molt més senzill. Posa-t'ho...

read more
Tinc una ungla encarnada al peu, què puc fer?

Tinc una ungla encarnada al peu, què puc fer?

Un dels problemes que provoca dolor en els peus, i més freqüents, és l’ungla encarnada. Es tracta d’un creixement alterat de l’ungla que fa que aquesta es quedi soterrada en la pell del dit del peu. Això provoca inflamació, dolor intens, edema i, si no es tracta de...

read more
Refredat, recurat!

Refredat, recurat!

Què és el refredat? Es tracta d'una malaltia comuna que segurament tots hem viscut en algun moment o altre de la vida. Hi ha més de 200 virus que poden causar un refredat i es transmet a través de l'aire, amb les gotetes que expulsem amb la tos i els esternuts o a...

read more