S’acosta el Nadal, gaudeix-lo al màxim sense penediment!

Arriben les dates tan esperades, és moment de gaudir dels nostres, sense remordiments, però sempre hi ha coses que podem tenir en compte per no posar aquells quilos que després tant costa perdre:

🎄 Cuina només la quantitat que es menjarà el dia de la celebració, evitant que aquestes preparacions segueixin presents a la teva taula durant els dies o setmanes següents.

🎄 El mateix passa amb els torrons, neules i polvorons. Cal planificar bé la compra. Cal menjar-los “quan toca” i amb moderació evitant tenir restes a casa durant tot el gener.

🎄 Evita picar mentre cuines.

🎄 Prepara uns entrants lleugers abans de servir els plats forts a base d’amanides, marisc bullit, pernil, espàrrecs amb pernil, ous farcits, etc.

🎄 Pots menjar de tot allò que s’ofereix intentant no omplir els plats més del que ho fas habitualment a la teva alimentació diària.

🎄 Si hi ha opció de triar, és preferible prendre peix que carn.

🎄 No deixis de prendre fruita.

🎄 Menja a poc a poc, amb tranquil·litat i mastegant bé els aliments.

🎄 Beu aigua! Procura evitar o reduir el consum de begudes alcohòliques i els refrescos, que aporten moltes calories. Si prens refrescos tria la versió light (sense calories).

🎄 Limita les copes de vi durant el menjar, no t’oblidis de beure també aigua i reserva’t la copa de cava o xampany per brindar.

🎄 Encara que hagis realitzat un menjar copiós no et saltis altres menjars si tens gana (si no tens gana no cal menjar). És preferible que facis els tres àpats principals encara que siguin més suaus.
Si tens un dinar no deixis d’esmorzar. Si tens un sopar no deixis de dinar. No intentis compensar saltant-te el menjar d’abans, ja que això provocarà que arribis amb més gana a aquell dinar o sopar.
1 hora abans d’acudir a l’esdeveniment pots fins i tot menjar una poma, que evitarà que arribis al menjar amb molta gana i sentis la necessitat de menjar tot el que és a taula. T’ajudarà a controlar-te.

🎄 Aquests dies intenta moure’t! Saps que perquè una persona es consideri no sedentària hauria de fer uns 8-10mil passos al dia? Els dies d’excessos això encara és més important!

🎄 Gaudeix del Nadal! Si estàs amb una pauta de pèrdua de pes, no pateixis si aquests dies no aconsegueixes baixar de pes, aquestes dates mantenir el pes ja és un bon objectiu!

🎄 No totes les begudes alcohòliques contenen les mateixes calories:
La beguda d’elecció principal ha de ser l’aigua, però si en aquests dies beus alcohol, has de saber quines opcions són les més recomanables.

Una copa de vi negre aporta menys calories que una de vi blanc de xampany o cava. A més, una copa d’aquestes begudes aporten menys calories que una mitjana de cervesa. La cervesa conté menys calories que el vi, però la quantitat que bevem d’aquesta sol ser major que la de vi i per tant, acaba aportant més energia.
La cervesa sense alcohol és una bona alternativa, però recorda, no conté alcohol, però sí que conté sucres senzills, per la qual cosa tampoc no s’ha d’abusar del seu consum.

Els còctels contenen moltes calories. També has d’evitar els destil·lats (ron, whisky, ginebra, vodka, conyac, anís), amb una elevada aportació calòrica, així com els licors.
Recorda que els refrescos ensucrats també contenen moltes calories. Tria aquells light.

TORRONS
Tots els torrons tenen un elevat contingut en calories i s’han de menjar amb molta moderació.
Si els prens és bo saber que:
El torró de rovell és el que conté menys calories (tot i que segueixen sent moltes), seguit del d’Alacant o torró dur.
El torró de massapà i de Xixona contenen més calories que aquest, i el torró de xocolata amb arròs (tipus Suchard) conté 100 calories més que el de rovell, sent un dels més calòrics.

POLVORONS O MASSAPANS?
Els dos tipus de dolços contenen pràcticament les mateixes calories. La seva diferència rau en la composició.
Mentre els polvorons s’elaboren amb mantega de porc, aportant greix saturat i colesterol, els massapans s’obtenen de la barreja d’ametlles i sucres, per la qual cosa contenen àcids grassos insaturats i no contenen colesterol.
Tots aquests dolços han de ser presos amb moderació, ja que són molt calòrics, però qualitativament són més saludables els torrons i massapans que els polvorons.
Intenta reservar la ingesta d’aquests dolços als dinars de Nadal i intenta evitar-los als sopars en la mida del possible.
Procura prendre aquests aliments només en els dies assenyalats de festes, la resta de dies entremig, procura tornar a la teva alimentació i menjar el millor possible, evitant les sobres.

PERÒ SOBRETOT, GAUDEIX DEL NADAL!
Si necessites idees de menjars per entremig de les Festes, o per quan aquestes acabin tornar a la teva rutina l’abans possible, contacta amb nosaltres i t’ajudarem encantats amb el teu propòsit d’any nou.

Clara Fuertes, dietista
@clara_nutricion/

Protegeix-te dels refredats

Protegeix-te dels refredats

Els refredats són una de les primeres conseqüències dels canvis de temperatura que patim en canviar d'estació. Per tant, és comú que en aquesta època de l'any la població presenti símptomes com mocs, tos i esternuts.Encara que les persones es poden recuperar entre els...

read more
Estar embarassada durant l’estiu

Estar embarassada durant l’estiu

Portem un estiu amb temperatures elevades i diverses onades de calor. I per les embarassades segur que no és fàcil suportar aquesta època de l'any. És per això que avui donarem consells perquè la recta final de l'embaràs sigui més fàcil durant els mesos de calor. Està...

read more
LES VACANCES I LA SALUT MENTAL

LES VACANCES I LA SALUT MENTAL

Vivim cada dia en un món més accelerat. L'estrès, ansietat i la depressió són trastorns que cada vegada afecten més a la nostra societat. La feina és un dels elements que incrementen aquestes emocions negatives, per tant, és important fer una pausa.El període de...

read more

10 Recomanacions per combatre la calor

Durant l'estiu les temperatures augmenten de manera dràstica, sobretot durant el mes de juliol. Això pot afectar la nostra vida quotidiana i a la nostra salut. És per això que hem d'estar alerta per evitar deshidratacions i cops de calor. Aquests poden ocórrer tant...

read more
Qué hauria d’incloure la teva llista de la compra?

Qué hauria d’incloure la teva llista de la compra?

Gener, mes de tornada a la rutina, als bons propòsits. Aquí et donem uns tips de qué hauria d'incloure la teva llista de la compra per poder fer possible la tornada als bons hàbits. Recorda que si tenim bones opcions a casa, menjar bé és molt més senzill. Posa-t'ho...

read more
Tinc una ungla encarnada al peu, què puc fer?

Tinc una ungla encarnada al peu, què puc fer?

Un dels problemes que provoca dolor en els peus, i més freqüents, és l’ungla encarnada. Es tracta d’un creixement alterat de l’ungla que fa que aquesta es quedi soterrada en la pell del dit del peu. Això provoca inflamació, dolor intens, edema i, si no es tracta de...

read more
Refredat, recurat!

Refredat, recurat!

Què és el refredat? Es tracta d'una malaltia comuna que segurament tots hem viscut en algun moment o altre de la vida. Hi ha més de 200 virus que poden causar un refredat i es transmet a través de l'aire, amb les gotetes que expulsem amb la tos i els esternuts o a...

read more