Tinc una ungla encarnada al peu, què puc fer?

Un dels problemes que provoca dolor en els peus, i més freqüents, és l’ungla encarnada. Es tracta d’un creixement alterat de l’ungla que fa que aquesta es quedi soterrada en la pell del dit del peu. Això provoca inflamació, dolor intens, edema i, si no es tracta de forma adequada, pot produir una infecció.

 

Però, per què apareixen les ungles encarnades? 

La realitat és que no hi ha una causa única per a l’aparició d’ungles encarnades, però sí que hi ha diversos factors que poden influir com:

  • L’ús de sabates inapropiades, com aquelles que són molt estretes o que no s’ajusten bé al peu. Aquest cas és molt comú en persones esportistes o que executen activitats que requereixen estar dret molt de temps.
  • El tipus d’ungla de cada persona i la forma del tall. Pot ser que, amb el pas del temps, una ungla tallada malament es torni en una ungla encarnada.
  • S’ha demostrat que l’excés de suor en els peus i augments de pes bruscos són un factor de risc.

 

Com és el tractament d’una ungla encarnada?

És molt important que, davant d’una sospita d’ungla encarnada, comenceu a tenir cura d’aquesta, ja que un tractament precoç pot evitar infeccions i prendre antibiòtics en el futur.

La immersió del peu amb aigua calenta és recomanable per a netejar l’àrea de l’ungla. Es poden utilitzar sals i altres solucions per desinfectar-la.

En el cas que l’ungla estigui infectada, serà necessari l’ús d’una crema antibiòtica i, en cas més greus, un tractament quirúrgic.

 

Quan he de visitar a un podòleg?

Si tens alguna ungla que s’encarna de forma recurrent, hauries de visitar a un podòleg que pugui ajudar-te amb el tractament. I si, a més, tens diabetis, lesions en els peus o tens mala circulació, hauries d’anar-hi de manera urgent.

El podòleg et veurà l’ungla encarnada i et facilitarà tot el que necessites per a sentir-te millor. Recorda que pots demanar cita en el nostre web i t’atendrem al més aviat possible!

Qué hauria d’incloure la teva llista de la compra?

Qué hauria d’incloure la teva llista de la compra?

Gener, mes de tornada a la rutina, als bons propòsits. Aquí et donem uns tips de qué hauria d'incloure la teva llista de la compra per poder fer possible la tornada als bons hàbits. Recorda que si tenim bones opcions a casa, menjar bé és molt més senzill. Posa-t'ho...

read more
Refredat, recurat!

Refredat, recurat!

Què és el refredat? Es tracta d'una malaltia comuna que segurament tots hem viscut en algun moment o altre de la vida. Hi ha més de 200 virus que poden causar un refredat i es transmet a través de l'aire, amb les gotetes que expulsem amb la tos i els esternuts o a...

read more